Egy napom Sydneyben





Sydneyben átlagosan 4 napot vagyunk egy hónapban. Ami úgy néz ki, hogy reggel fél 7-kor kiköt a hajó és általában este fél 6 - 6 óra fele indulunk tovább a következő útra. Sydney jelenti magát az ’életet’ számunkra, mivel ez az egyetlen hely, ahol minden van. Kávézók, éttermek, boltok és nem utolsó sorban jó minőségű internet. Ami a hajón van, azzal a világból tudnának kikergetni minket, annyira rossz. Rosszabb, mint az előző szerződésemben. Ez nem azt jelenti, hogy minden hajón ez vanPersze erre a panaszra is van válasz az illetékesektől, nem kell venni internetet. Vannak segítőkész emberek itt is :) 

 

Beosztástól függ, hogy mennyit tudok kint lenni. De a reggeli kávé elmaradhatatlan a kedvenc helyemen, ami 5 perc sétára van a hajótól. Reggel 7 és fél 8 között szoktak minket kiengedni, a kávézó pedig már 7-től nyitva van. Tökéletes időzítés. Legutóbb délelőtt 11-től kezdtem a munkát, ilyenkor a reggelnek minden perce meg van tervezve.

 

Előző este mindig előre megírom az üzeneteket, amiket reggel egyből el is tudok küldeni, amint bekapcsolom az ausztrál kártyámat. Az időeltolódás miatt (Sydney – Budapest 10 óra), nem mindenki van ébren, amikor én internethez kerülök. Így elindul a szokásos telefon frissítés, zene letöltések, információ keresések és hasonlók. Elindult volna, ha a kávézóban nem lett volna limitált az internet. Ez napi 250 mb-ot jelent és a program, amit frissíteni szerettem volna, 266 mb volt. Gondolhatjátok, hogy örültem neki. Semmi gond, holnap megint nekifutok. :)

 

Ez az egyetlen nap, amikor normálisan tudok reggelizni, a hajón nem igazán jön össze. De ha Sydneyről van szó, az olyan, mintha a beosztásomba lenne beleírva kötelező jelleggel :) 

 

A reggeli kávé után mindig elmegyek boltba, ugyanúgy mintha otthon lennék. Nem csinálok nagy bevásárlást, mert arra nincs szükség. De még egy csokiért is megéri a boltban tenni egy kört, ami a hajótól kb. 20 perc sétára van. Az érzés ilyenkor megmagyarázhatatlan, mivel a hajón jóformán mindenünk megvan.

A reggelek nagyon forgalmasak a városban, főleg a kávézóknál. Vannak olyanok is, ahol csak elvitelre van kávé. Itt hosszú sorok szoktak állni. Szóval a város élettel van tele.

 

Olyanra is volt példa, hogy reggel 9-re kellett mennem orvosi papírokat intézni (10-kor kezdtem a melót), ami a hajótól fél órára volt. Visszafele még egy kávéra és egy kis bevásárlásra is volt időm. Ezt mondjuk inkább rohanásnak, mint sétának nevezném. De még ezzel is feltöltődtem a következő szárazföldre lépésig.

 

Amikor (fél)szabadnapos vagyok, mindig igyekszem a város egy újabb részét felfedezni. Sok a látnivaló. A legjobb, hogy a kikötő a Harbour Bridge és az Opera ház között van. Sokszor nem is kell messzire menni. És ezzel el is telt pár óra a városban. 

 

Amint a hajó elindul a kikötőből munkatársaimmal újra és újra kimegyünk a fedélzetre, és figyeljük, ahogy a város egyre távolabb lesz. Persze mindezt akkor, amikor nincs (sok) vendég az étteremben. Mert mire elindulunk, addigra az esti munka is kezdetét veszi a gyönyörű kilátással.

 

Most viszont a legfontosabb dolog volt, hogy a Melbourne Cup-ra tudjak jegyeket foglalni. Amit még időben sikerült, mert délutánra már elfogytak a jegyek, arra a napra, amit kiválasztottam. Kíváncsian várom már.

 

Holnap reggel fogunk megérkezni a számomra új kikötőbe és már nagyon várom, hogy felfedezhessem ezt a helyet is. Mikor ezt a bejegyzést feltöltöm, szokás egy kávézóban fogok már ülni.

 

Hamarosan bemutatom Nektek azokat a helyeket, ahol eddig voltam SydneybenHátha valakinek kedve támad Ausztráliát meglátogatni valamikor. :)

Vannak új helyek is a tarsolyomban, de ez még meglepetés. Hamarosan ezt is megosztom Veletek ;)

 

Szép napot Mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.