Minden nap hétfő


Hétfő este van, Formal Night a hajó fedélzetén. A vendégek szebbnél szebb ruhakölteményekben jelennek meg a vacsorán, akárcsak a hírességek az Oscar díjátadás vörös szőnyegén. A ruhákon a szivárvány összes színe megtalálható. Valaki igazi hercegnőnek öltözve, valaki pedig épp az esküvőjéről tart ide vacsorázni. Mert a hajón még ilyen is van. Ha valaki itt szeretne megházasodni, akkor őket nem más, mint a hajó kapitánya fogja összeadni. Vajon nekik milyen érzés lehet, hogy egy vízen úszó óriás járműn és a tenger közepén mondhatják ki a boldogító igent? Nem mindennapi dolog, bár az amerikaiaknál ez elég gyakori. Ilyenkor az étterem nagy tapsviharral fogadja az újdonsült ifjú párt és kattognak a fényképezőgépek. A vacsora tovább folytatódik, mintha mi sem történt volna. Első ültetés, második ültetés. Előétel, főétel, desszert. Vége a vacsorának. Van, aki nyugovóra tér, van, aki beleveti magát a hajós éjszakai életbe, mivel szórakozásra is van lehetőség. És reggel kezdődik minden elölről. Nemcsak a vendégeknek, hanem nekünk, dolgozóknak is. Reggelit ebéd, ebédet vacsora, jobb esetben reggelit vacsora követ. Ez annyit jelent, hogy ebédszünetünk van, aminek nagyon örülünk. Minden nap más és más kikötők partjaira sodor minket a Karib-tenger. Minden nap újabb és újabb oldalát mutatja meg. Néha esik az eső, néha fúj a szél, néha süt a nap. Esőben szivárvány látható, ami átível a hajó fölött. A színek erősödnek, majd halványodnak, végül eltűnnek a felhők az égről és újra kisüt a nap. A napsugarakat visszatükrözi a víz. A hajó mellett delfincsapat úszik. Mintha versenyt úsznának velük.  Ezt onnan lehet tudni, hogy mindenki az ablakon lóg és les kifele. A szülők mutogatják gyerekeiknek a vízben történő eseményeket, akik élvezettel figyelnek minden apró mozdulatot.

1 hónap és 11 nap választ el a céltól, ami miatt újra itt vagyok. Ausztrália, Sydney. Új világ, új helyek, új emberek, új kultúra és a régi hajó. Vasárnap, augusztus 17.-én indul az első crossing a Panama csatornán keresztül olyan helyekkel, mint Kajmán-szigetek, Colombia, Costa Rica, Mexico és Los Angeles. 13 napos út 6 új hellyel. Los Angelesből még aznap este tovább indulunk és Sydneyig meg sem állunk. Azért itt is lesz pár új hely, amit fel fogok fedezni és ezután a bakancslistámról kihúzhatom. Ilyen lesz például Bora Bora, Tahiti és a Fiji szigetek. Már a nevük hallatán is elmosolyodom. Még 23 nap és még 6 új hely. Hosszú utazás lesz Tampától egészen a koalákig, 36 nap. Hosszú utazás sok és sokszor kemény munkával. Nemsokára kiderül, megéri-e ennyit dolgozni, hogy eljusson valaki például a világ legdrágább szigetére és pár órát eltöltsön a paradicsomban.

Holnap Cozumel szigetén leszünk. Még pár óra és megérkezünk, ezzel együtt pedig kezdődik újra a munka. Most pedig ideje pihenni. Mindenki vigyázzon magára, sok puszi! Hamarosan újra jelentkezem ;)



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.