Tampától Los Angelesig


Elkezdődött a crossing, de már véget is ért. 13 napig tartott az első út Ausztrália irányába. Mint általában, most is szebbnél szebb helyekkel voltunk körülvéve. Az útvonal a következőképpen nézett ki:
  1. nap: Tampa
  2. nap: Vizen
  3. nap: Kajmán-szigetek
  4. nap: Vizen
  5. nap: Cartagena, Kolumbia
  6. nap: Panama-csatorna
  7. nap: Vizen
  8. nap: Puntarenas, Costa Rica
  9. nap: Vizen
  10. nap: Vizen
  11. nap: Vizen
  12. nap: Cabo San Lucas, Mexikó
  13. nap: Vizen
  14. nap: Long Beach, Los Angeles

Voltam annyira peches, hogy még a Tampa előtti estén közölték, ezen az úton, ami egy nap híján két hetes, port manning-es leszek. Hogy ez mit is jelent? Annyit, hogy nem szállhatok le a hajóról, a fedélzeten kell maradnom, ha esetleg vészhelyzet alakulna ki, a rám kijelölt feladatot teljesítenem kell, ami jelen esetben a hajó evakuálása. Mondhatni, majdnem egy világ omlott bennem össze, hogy nem láthatom a fent említett helyeket. Aludtam rá egyet, és így összeszedtem gondolataimat. Szerencsére, nálunk van lehetőség ID cserére, így aki épp nem akar vagy nem tud kimenni, helyettem marad a hajón. Persze ez nem megy ilyen könnyen, nincs olyan sok segítőkész emberke a hajón, ilyen esetben mindenki „le akar szállni” a hajóról, tisztelet a kivételnek. Nagyon sok embert megkérdeztem, jártam körbe a Dining Room-ot nap mint nap, hátha akad valaki, aki esetleg a munkarendje miatt nem tud partra szállni. Addig kerestem, kutattam, amíg nem találtam ilyet. Sikerrel jártam minden kikötőnél. Így én sem maradtam ki a jóból. Újabb helyek, újabb kaland, és még több hűtőmágnes ezen az úton is.

Kis apró információk, amit ezek a helyek tartogatnak számunkra:

Grand Cayman
A Kajmán-szigetek 3 szigete közül ez a legnagyobb. 121 km-re, délnyugatra helyezkedik el Little Cayman-tól és 145 km-re Cayman Brac-tól. A Kajmán-szigetek 6 kerületéből 5 ezen a szigeten található:
Bodden Town - ez volt eredetileg a Kajmán-szigetek fővárosa.
East End - számos természeti attrakció, étterem és szállás található itt.
George Town -  Kajmán-szigetek fővárosa, a világ leghíresebb parti befektetések központja.
North Side
West Side – néhány turista attrakció itt helyezkedik el, mint például a Teknős farm vagy a Motor múzeum. A Seven Mile Beach (kedvenc tengerpartom), Hell és West Bay Village is ide tartozik.
George Town nyugati részén találhatóak a gyorséttermek, éjszakai klubbok és szállodák. A keleti részen több étterem van, ami a helyi kajmán konyhára specializálódott. A Seven Mile Beach a turisták legnagyobb és legkedveltebb tengerpartja a szigeten. A leghíresebb tevékenységek közé tartozik a búvárkodás. A sziget híres a korallzátonyáról és számos hajótöréseiről.

Long Beach, Los Angeles
Az államok atlanti partján, Kalifornia déli részén helyezkedik el. Az államok 36. és Kalifornia 7. legnagyobb városának számít. Az államok 2. legforgalmasabb konténer kikötője és a világ egyik legnagyobb szállítmányi kikötője. Hatalmas földalatti és feletti olajiparral rendelkezik. Ezen kívül a városhoz tartozik egy 11 mérföld hosszú tengerpart, 98 park, 5 golf pálya és a legnagyobb önkormányzat által működtetett tengerészeti rendszere. 
A Long Beach-i kikötőben található a Cunard hajótársaság egyik hajója, a Queen Mary, ami 1936 és 1967 között szelte a habokat az Atlanti-óceán északi felén. A hajót 1930-ban kezdték el építeni, de csak évekkel később, 1936-ban bocsátották vízre. Ebben az időben ez volt a világ 2. legnagyobb óceánjáró hajója. Jelenleg szállodaként üzemel a kikötőben.
Long Beach egy igazi paradicsom a szabadtér szerelmeseinek.

A többi helyről bővebben, képekkel kiegészítve fogok beszámolni a következő részben/részekben.


Egy hete hagytuk el Los Angelest, egy hete tart a 23 napos crossing Sydney-be. Már látom a fényt az alagút végén. Nemsokára koalákkal és kengurukkal fényképezkedhetek. Az út hosszú, főleg, hogy most egy hétig csak vizen leszünk szárazföld nélkül. A tv-ben már csak vizet látni. Olyan a térkép, mintha nem is mozdulnánk, egy helyben lennénk. Csupa csupa kékség az egész képernyő. De már elmondhatom, a visszaszámlálás elkezdődött. Nemsokára már egy újabb földrészről, egy újabb városból Sydney-ből jelentkezem :)    


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.