A kulisszák mögött 3.: Egy átlagos hét a Dining Roomban

Alig vártam, hogy véget érjen az első szerződésem és újra otthon legyek, messze a hajótól, munkától. Valahol, ahol nem kell ezekre gondolnom. Nyaralásom alatt megérkezett a második, az új szerződésem papírja. Rajta a következő felirattal: Asst Team Waitress. Megkaptam az előléptetést (amit persze nem akartam :D). Hurrá! Itt már tudtam, nincs visszaút a régi helyekre. Nemcsak New York, de még a Dining Room is tárt karokkal vár vissza.

Egy út vasárnaptól vasárnapig tart a Legenden. Vasárnap mennek a régi és jönnek az új vendégek. Mindenki a Lido Deck-en (9. szint) kezdi meg utazását. Ami annyit jelent, hogy amíg el nem tudják foglalni kabinjaikat, addig itt esznek-isznak. Még ha nem is éhesek, akkor is. Mintha muszáj lenne. Nyilván igen, mert ’ingyen’ van minden.
Van visszatérő, hajótársaságokat járó és soha nem járt hajón vendég. Nem számít, hogy új vagy régi, mindenki kérdez mindent. Legfontosabb kérdéseik közé tartozik megérkezésüknél: Hol lehet enni? (ez a legeslegelső kérdés), Hol a fagyi? Hol a süti? Hol a mosdó? Akad egy két olyan ember is, akik az út vége fele teszik fel ezeket a kérdéseket :)
Az ételeket olyan csodálattal nézik, mint amikor egy kirakatba új ruhák kerülnek… árakkal együtt :D Ezt a látványt leírni nem lehet, látni kell. Megtámadják a Lidot. És ez minden egyes nap így megy. Nem számít, hogy vízen vagyunk, vagy már kikötött a hajó, a vendégek mindig esznek. És még az sem jelent nekik gondot, hogy asztalfoglalásuk van a fő étteremben.

Minden este 6 órai kezdettel nyitja meg kapuit a Dining Room, ami a hajó 2. és 3. szintjén helyezkedik el. Két ültetéses esték vannak, ami azt jelenti, hogy a következő vendégsereg 20:15-kor érkezik és végzünk amikor az utolsó vendég is elhagyja asztalunkat. Jelenleg 6 asztalom van, ez 30 főt jelent ültetésenként.
Az én feladatom a vaj asztalra helyezése, vizes kancsók, kávé feltöltése és a kenyér előkészítése, desszert rendelés felvétele, felszolgálása. Vagy épp aki ráér a három fős csapatból :)
Az előételnél, főételnél a konyhán mindig hosszú sor áll. Általában egyszerre veszi fel  mindenki ezeket. Vagyis szeretnénk. Néha közelharcok folynak 1-1 tányérért, és néha egy kis vita is becsúszhat a szakácsokkal. ’Ne ugord át a sort!’ ’Én voltam itt előbb!’ ’Csak egy tányér főétel kell!’ ’Miért nincs kész a kaja?’ És ehhez hasonló kérdések kikerülhetetlenek és mindennaposak. Ha nincs ott időben az étel a vendég előtt, morcos lesz és vacsora után megy egyből panaszkodni. Mi pedig tovább mosolygunk :) ’Hideg a krumpli!’ ’Rágós a hús!’ ’Kérhetek citromot… kenyeret…?’ ’Én most szeretném a kávét… én meg 10 perc múlva…!’ És még sok más. Persze mindegyik asztalnak más és más kívánsága van, amit egy jótündérhez híven, teljesítenünk kell azonnal. Csiribú-csiribá, Abraka-dabra és Hókuszpók, a mosoly pedig elmaradhatatlan :) Az idő gyorsan telik, az órát felesleges figyelni.

Egy héten kétszer van Elegant / Formal Night. Ez annyit jelent, hogy a vendégek szebbnél szebb (vagy épp vicces) ruhákban jelennek meg. Van aki hercegnős ruhában jelenik meg fején koronával és Sweet 16 stílusban szülinapozik (ez volt múlt héten). Vannak akik összeöltöznek és a csapat vagy család minden tagja a szivárvány hét színében pompázik, csakhogy felhívják magukra a figyelmet. Mi csak jót mosolygunk rajtuk, milyen ötletesek :)

Showtime! 7 napból 5 nap show műsort kell előadnunk. Éneklés kétszer, táncolás háromszor. Van erről videóm is, de ezt inkább nem hozom nyilvánosságra :) Asztalon táncolás, miért ne! A vendégek élvezik, tapsolnak, ujjongnak. ’A mi pincérünk a legjobb!’ Együtt táncolnak velünk a három különböző számra (Spy – Gangnam Style, Flo Rida – Low Low, amit Amerikai Pite stílusban, Jim és a szék táncával adnak elő néha :D és DJ Otzi - Hey Baby, amit a mai napig nem sikerült megszeretnem). Az időzítés körülbelül a desszert előtt van vagy közben. Így a műsorszám után nyugodtan beszélgetésbe elegyedhetünk emberkéinkkel és megérdeklődhetjük tőlük, mennyire élvezték a műsort. Amire természetesem az lesz a válasz, hogy oda voltak érte. Hihetetlen, hogy mennyi mindennel vigyort lehet az arcukra csalni. És azt ne felejtsük el, hogy ezt meg is hálálják :) 

Dining Room:


Nincs karácsony Dining Room nélkül: 


De van élet Carnival nélkül: pontosan 2 hónap és I'm Coming Home I'm Coming Home Tell the World I'm Coming Home!!! ;)



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.