V-a-k-á-c-i-ó

A gyerekek az iskolákban számolnak vissza a vakáció kezdetéig. Mi is hasonló módon tesszük. Napokkal, hetekkel, néha hónapokkal a szerződés lejárta előtt elkezdünk visszaszámolni. Elkezdünk tervezgetni, ki mit fog csinálni a szabadsága alatt. Az enyém az átlagosnál kicsit hosszabb lesz, így lesz időm kipihenni magam, néha ez sem árt. Egy-két kiruccanást sikerült is beiktatnom, ezt mindenki láthatta. Bőröndből bőröndbe csomagolok. Viszont néha jól esik kicsit megpihenni, elmélkedni a szép dolgokon. Kiülni a kertbe, hallgatni a madarak csiripelését, élvezni a jó időt, viccelődni a felhők alakjain, ami visszatükröződik a gépem kijelzőjén. Ezt teszem éppen most és közben írok. 

Nem volt elég a tavalyi fél éves európai körút a Carnival Legenddel (ugye azért hajóval sem lehet mindenhova eljutni). Így legjobb barátnőmmel úgy döntöttünk, hogy elég volt a sok munkából, kis batyunkat a vállunkra tesszük és útnak indulunk valamerre. A valamerre választása Prágára esett. Itt még nem jártunk. Utazási irodás, buszos kirándulás volt. 4 nap alatt 3 országot (Szlovákia, Csehország, Ausztria) és 4 város (Pozsony, Prága, Karlovy Vary, Bécs) látványosságait néztük meg. A szállás végig Prágában volt egy 4*-os szállodában. Az időjárás sajnos nem kedvezett nekünk. Télikabátos, ernyő kicsavarós és Mary Poppinst utánozós hétvége volt igazából. Ettől függetlenül a hangulat nagyon jó volt, a csoport olyan volt, mint egy nagy osztály. A korosztályt meg sem említem :) Rengeteg érdekes látni való van. Persze erre nem elég ez a pár nap. Ha igazán meg akarjuk ismerni a városokat és nem akarunk rohanni, akkor több időt kell itt eltöltenünk. Úgyhogy ide még visszatérek, jobb időben. 

Az ilyen kirándulás kicsit hasonlít a hajózáshoz. Miért is? Gyülekezés a szálloda előtt, gyülekezés a hajó mellett. Futás az idegenvezető után. Minél több látványosság, nevezetesség magunkba szippantása pár óra alatt. Szuvenír vásárlás. Na jó a hajónál inkább ékszerek, gyémantok és egyéb drágakövek vásárlása. Megadott időben a megadott helyen találkozás és felszállás a buszra, ami elvisz a szállodához. Ha helyijáratos buszról van szó és lekéssük, jön a következő. Ha céges buszról, akkor megvár minket, jobb esetben :) Hajó esetében, ha lekéssük a buszt vagy a kis hajót ami eljuttat minket a nagy hajóig, akkor jobb esetben jön a következő. Rosszabb esetben ha jó, ha nem jó, a hajó tovább hajózik, de nélkülünk :) Ilyenre is volt már példa, persze nem velem történt az eset, de másnap már csatlakoztak a vendégek a következő kikötőben. Én csak eljátszadoztam a gondolattal, hogy mi lenne ha. Biztos jó móka lehet, de aztán elvetettem :)

Most folytatom tovább a vakációmat, mert programból aztán nincs hiány. De előtte akad itt néhány megmutogatásra váró kép, hogy miért is érdemes elmenni a közeli országokba :)

Pozsonyi látkép





Pozsonyi Vár


Pozsony, Schöne(r) Náci



Pozsony, Szent Erzsébet szobra


Pozsony, Man at work


Prága, Királyi palota



Prága, Szökőkút a Királyi palota udvarában


Prága, Szent Vitus Székesegyház


Prága, Szent Vitus Székesegyház


Prága, Szent Vitus Székesegyház, Nepomuki Szent János szobra


Prága, Szent Vitus Székesegyház, Nepomuki Szent János sírja


Prága, Arany utcácska




Prága


Prágai látkép



Prága, Lakatok a Károlyi-híd alatt



Prága


Prága, Óváros tér, Orloj



Prága, Óváros tér, Buborékok


Prága, Lőporház és a Reprezentációs ház


Prága, Vencel tér



Karlovy Vary



Karlovy Vary, 73 °C-os gyógyító hatású víz



Karlovy Vary, a legszebb park a városban





Karlovy Vary, Grandhotel Pupp



Bécs, Mária Terézia szobra


Bécsi Operaház



Bécs, Hofburg





Bécs, Szent István Dóm





Nórival a prágai óváros téren




Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.