Látnivalók Szingapúrban




Szingapúr kis ország, mégis rengeteg a látni- és tennivaló. Felfedezéséhez elég eltölteni itt egy hetet. Én két hétig voltam az országban a munkám miatt. Szinte minden estémet a Marina Bay-ben töltöttem, ami fél óra volt taxival és 40 perc metróval a kikötőtől. Sétáltam és élveztem a gyönyörű szabadságot. Mivel a hajó nem volt mozgásban, nem volt bennem az az érzés, hogy vízen dolgozom. A szabadnapomon próbáltam minél jobban megismerni az ország főbb látványosságait, de volt olyan, amihez csak éjszaka volt szerencsém. És még így is nagyon sok minden kimaradt. Felkerült a bakancslistás országaim közé. 

Ebben a bejegyzésben szeretnék megemlíteni néhány látnivalót (olyat is, ahova még nem jutottam el), amit szerintem mindenképp látni kell, ha erre jártok. 


Art Science Múzeum



’Future World’ kiállítása, ahol a művészet találkozik a tudománnyal. Minden nap reggel 10-től este 7 óráig látogatható. A belépő $ 19 SGD. Előfordul csúcsforgalom is, ennek elkerülése érdekében érdemes online megvenni a jegyeket, így sorba sem kell állni. A kiállítás négy részből áll. Természet, város, park és az űr. Igazából ez egy óriás játszótér. Gyerekek előnyben vannak, de mi, felnőttek is élvezhetjük a digitális technológiát. 

Néhány érdekesség róla:
Ha valaki lecsúszik a csúszdán, egy gyümölcs mezőn fogja találni magát, ahol a gyümölcsök virágzásba kezdenek. A városban zsírkréta és papír segítségével rajzolhatunk például épületet vagy autót, amibeszkennelés után életre kelnekUgyanez eljátszható az akváriummal is. A színes labdák érintésre színt cserélnek és zenélnek. Az űr pedig egyszerűen csodás. (Nekem utóbbi volt a kedvencem!)












Gardens by the Bay

A park látogatása ingyenes, de vannak olyan részek, mint például a Cloud Forest vagy Flower Domeamik belépősek. 
Cloud Forest-ben található a világ legnagyobb beltéri vízesése, 35 méter magasan tele gyönyörű trópusi növényekkel. 
Flower Dome 2015-ben megkapta a világ legnagyobb üvegháza címet, így világrekordot döntött. Itt gyönyörködhetünk a különböző egzotikus mediterrán virágokban.
Nyitva tartás minden nap reggel 9-től este 9-ig. Az utolsó jegy este 8-kor kapható. A két üvegházba a felnőtt belépő $ 28 SGD, gyerekeknek $ 15 SGD.











A parkban összesen 18 Supertree (magyarul Szuperfa), és ezen belül a Supertree Grove-ban, vagy a Szuperfa ligetben 12 fa található. Mindegyik 25-50 méter magas. Minden este 7:45-kor és 8:45-kor látható és hallható a Garden Rhapsody, amikor a fák fénnyel és zenével 15 percre ’életre kelnek’. Meseszép látvány. 





Ezeket a fákat közelebbről is megfigyelhetjük, méghozzá 22 méter magasan egy 128 méter hosszú hídról. Ahonnan kilátás nyílik a Parkra és a Marina Bay-re is (OCBC Skyway)
Nyitva tartás minden nap reggel 9-től este 9-ig. Az utolsó jegy este 8-kor kapható.  Felnőtt belépő $ 8 SGD, gyerekeknek $ 5 SGD.

Orchard Road

Ázsia leghíresebb bevásárló paradicsoma egyre több áruházzal rendelkezikItt megtalálhatóak a nagy világmárkák boltjaiÉrdemes már csak azért is végig sétálni, hogy megfigyeljük a helyiek vásárlási és öltözködési szokásait. A Marina Bay-ben is található egy újnak számító bevásárlóközpont, a Marina Bay Sands Mall, ami hasonló vagy épp még jobb ajánlatokat, üzleteket kínál. 

Állatkert és éjszakai szafari

A szingapúri állatkert a világ egyik legnagyobb állatkertje. 26 hektáron több, mint 40 éve 300 állat várja az oda látogatókat. 
Nyitva tartás minden nap reggel 8:30-tól este 6 óráig.

Az Éjszakai szafari különleges élményt nyújt mindenkinek. A különböző fények és hangok által tényleg egy igazi szafarin találhatjuk magunkat. Több mint 1000 állat él itt. Kis vonattal (40 perc) vagy akár gyalog is (bizonyos helyeken) meg lehet figyelni az élőlényeket. 
Nyitva tartás minden nap este 7:15-től éjfélig. Belépő $ 47 SGD.
Érdemes az esti fél órás show-t is megnézni az állatok éjszakai szokásairól (Creatures of the Night show) vagy akár a Thumbuakar előadását (Tűz show).

Singapore Flyer

• A világ második legnagyobb óriáskereke. (Az első az államokban található – Las Vegas-i High Roller.) 
• 165 m magas (30 méterrel magasabb a Londoni keréknél) és magassága megfelel egy 42 emeletes épületnek
• 360 fokban gyönyörködhetünk a város szépségében. 
• Egy teljes kört tesz meg, menetideje fél óra.
• 28 kocsiból áll és a Feng Shui miatt kapacitása 28 fő.

Nyitva tartás minden nap reggel 8-tól este 10-ig (időjárásfüggő). Jegy ár $ 33 SGD.







Marina Bay

Szingapúr fő látványossága a Marina Bay Sands. A hotel három toronyból áll és a teteje úgy néz ki, mint egy hajó. A felső szinten (57.emelet) több étterem is található, lenyűgöző kilátással. A középső részen fekszik a világ legmagasabb végtelenbe nyúló medencéje, amit csak a vendégek használhatnak, de egy-két kép erejéig mi is a közelébe férkőzhetünk. 






Skypark Observation Deck a 3. torony 56. szintjén található panoráma kilátással a városra
Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig reggel 9:30-tól este 10 óráig, péntektől vasárnapig reggel 9:30-tól este 11 óráig. 
Jegyek: Felnőtt $ 23 SGD, gyerek $ 17 SGD.





Ce La Vi, Skybar

Belépő $ 20 SGD, ebben benne van egy ital. A kilátás 360 fokban élvezhető. Az éjszakai fények lélegzetelállítóvá teszik a várost.
Nyitva tartás minden nap déltől.





Spectra – Light and Water Show
Hétköznap hétfőtől csütörtökig minden este 8-kor és 9-kor látható, péntektől vasárnapig 8-kor, 9-kor és 10 órakor is. A show rengeteg turistát vonz és ingyenes. Mindössze negyed órás. A vélemények megoszlanak arról, hogy honnan a legjobb nézni a show-t. Ezek a helyek például a Marina Bay Sands teteje, a Merlion Park és közvetlenül az erre kialakított hely a bevásárlóközpont mellett. A zene és a látvány miatt szerintem az utóbbi a legjobb. 




Sentosa sziget

Akár egy teljes napot eltölthetünk az óriás vidámparkban. Tele programokkal, gyönyörű tengerparttal, különböző éttermekkel. Mindenki megtalálhatja a kedvenc szórakozási lehetőségét. Itt található az Universal Studio, a világ legnagyobb akváriuma (SEA Aquarium)Pillangó park, Sentosa Merlion, Singapore Cable Car, vagy például a Madam Tussauds is. Az árak $ 48 SGD-tól kezdődnek. 

Egyéb látnivalók

• Boat Quay & Clark Quay (legnépszerűbb szórakozási környék)
• Merlion Park (Szingapúr jelképe a Merlion, félig sellő, félig oroszlán)
• Chinatown
• Little India
• Arab Street (tele boltokkal, kávézókkal, éttermekkel, tökéletes fotózási lehetőségekkel) 
• Bugis Street Market (a legnagyobb és legolcsóbb hely vásárlásra turistáknak és helyieknek is)
• Botanikus Kert (az UNESCO világörökség része, 158 éves)
• Helix híd


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.