2018. augusztus 19., vasárnap

25 inspiráló kép, amiért érdemes Új-Kaledóniába utazni

Új-Kaledónia Ausztráliától kb. 1500 km-re helyezkedik el a Csendes-óceánon. Egy nagy és számos apró szigetből áll. Fővárosa Noumea, ahol hajóval rendszeresen kikötünk. Ide leginkább kávézni és internetezni megyek ki, mert a közelben lévő szigetek több órát vesznek igénybe. A kisebb szigetek, ahol lehorgonyoz a hajó, Mare, Lifou és Isle of Pines. Ezekről szeretnék pár képet megmutatni Nektek.

Itt mindig a part közelében maradok, annyira gyönyörű a víz. Teljesen magával ragadnak a színek, még akkor is, amikor esőre áll az idő. Ezeken a helyeken nincs sok túrázási lehetőség. Ami főnek számít, az a könnyűbúvárkodás és a sziget túra. Szóval, ha valaki a pihenést részesíti előnyben az aktív programokkal szemben, annak tökéletesek ezek a helyszínek. 

A türkizkék vizet és a fehér homokos tengerpartot megpillantva, egész nap csak ott akar maradni az ember és gyönyörködni a szépségében. Ilyenkor tényleg olyan, mintha csak egy álomban lennénk, pedig nem. Ez is a valóság része.

Mare szigetén található egy ’természetes akvárium’, amiről nem sokan tudnak (vagy tudnak, csak épp nem jutnak el addig). A hajóról mindenki egyenesen a tengerpart felé (Yejele Beach) veszi az irányt. Nekem sikerült ezt a rejtett helyet is felfedeznem, az érintetlen természetet (Natural Aquarium). A hajótól, mindössze 45 perc sétányira helyezkedik el, ami nagy melegben azért hosszúnak számít. Táblák is mutatják az utat. És a látvány kárpótol mindenért.

Lifou szigetén lehetőség van barlangban is úszni. Nem egyszerű megtalálni ezt sem, de ahogy mondani szokták, aki keres, az talál. A barlang a katolikus templom után található, kb. negyed óra sétányira a kikötőtől. Mélysége 7 méter, vize kristálytiszta és felfrissítő.

A szigeteken lehetőség van privát fotózásra is a hajón dolgozó fotósokkal. Ezt nem csak a ’vendégek’, hanem a crew is igénybe veheti, ha szeretnének néhány kattintást egy meseszép helyen. Én is így tettem, méghozzá Isle of Pines-on, vagy magyarul a Mandulafenyők szigetén. Kipróbáltam milyen lehet a kamera másik felén állni (utolsó kép).

Még egy érdekesség, Új-Kaledóniában található a világ legnagyobb lagúnája, ami az UNESCO világörökség része.



























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése